www.tresfanball.com

© Tres Fan Ball


Biografia

Inici

Discs

Concerts

Fotos

Descàrregues

Premsa

Contacte

 

 

Tres Fan Ball som:

 
     
 

Vicent Pastor

 
     
 

Fabrici Banyos

 
     
 

Dídac Palau

 
     
 

Joan Mora

 
     
 

Manel Mateu

 
 

 

 
 

Salva Llosà

 
     
 

Jordi Pastor

 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 

Inicis

A finals dels anys 80 i principis dels 90 la música tradicional tenia poca presència al País Valencià. A banda de la tasca realment adimrable que va fer Al Tall des dels anys 70, poques ofertes n'hi havia. Però a diferència de molts altres llocs com  Catalunya, Occitània o Irlanda, no existia cap grup, a la nostra terra, que fes música tradicional exclusivament de ball. Aquesta és la parcel·la que Tres Fan Ball va encetar.

 

El grup naix l'any 1993 de l'amistat dels tres primers components (Vicent, Eduard i Fabrici) que des de feia molt de temps estaven fent música tradicional. En una acampada i després d'estar tocant i explicant els balls que coneixíem a gent que estava acampada, varem pensar que això podia agradar, i ens ho varem prendre seriosament. Vèiem que funcionava en altres llocs. Aleshores ens varem plantejar la proposta, la línia a seguir, les fonts de documentació, instruments, repertori, etc.
El començament va estar marcat per actuacions en molts casos amb mitjans precaris, i on a més de l'actuació fèiem primer un curset de ball. També fèiem bolos amb la formació de carrer: tarota, sac de gemecs, acordió i percussió, o bé dolçaines, acordió i percussió.
El que ens cridava l'atenció era l'interès de la gent jove per aquesta música (instituts, universitat, associacions, etc.). També agradava molt als col·legis i ens cridaven per fer cursets a mestres i als mateixos xiquets i xiquetes. Molt de ressò va tindre a través de les Trobades d'Escoles en Valencià i Festes Majors dels pobles. Tal vegada l'èxit era del repertori o de l'adaptació dels balls, però han hagut anys que s'han fet entre 50 i 60 actuacions per tot arreu, tant al País Valencià com a fora: Principat, Illes, Aragó, Castella...

 
     
 

Segueix en Formació

 
     

Inici

Discs

Concerts

Fotos

Descàrregues

Premsa

Contacte

         
   

Presentació

   
         
   

Formació

   
         
   

Repertori, balls, instruments

   
         
   

Públic i amics

   
         
         
         
         
   

YouTube:

   
         
   

Picanya   2017

   
         
    Burjassot   2016    
         
   

Alcàsser   2013

   
         
   

Canal 9 · Trau la llengüa  2011

   
         
   

Canal 9 · Arrels   2007

   
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         

© Tres Fan Ball